En ovanligt torr sommar
En ovanligt torr sommar

Författare: Peter Robinson
Orginaltitel: In a dry season
Uppläsare: Anita Ekström
Art.nr: ADAU118
ISBN: 978-91-85637-56-0
Utgivningsår: 2008
Längd: 17tim 30min
Media: CD (14 st)


Utskriftsvänlig version av produktbladet Skriv ut den här sidan
Visa högupplöst bild Visa högupplöst bildI mitten av 1960-talet lades den engelska byn Hobb´s End under vatten. En regnfri sommar många år senare leder emellertid till att byggnaderna plötsligt bryter vattenytan – och med dem ett kvinnoskelett. Överkommissarie Alan Banks får, tillsammans med kriminalinspektör Annie Cabbot, den otacksamma uppgiften att identifiera den döda kvinnan. Vad ingen av dem anar är att en person tror sig sitta inne med lösningen på mordet, en person som hela livet fruktat att sanningen ska uppenbaras och som är beredd att ta den med sig i graven...

En ovanligt torr sommar belönades med Svenska Deckarakademins pris för bästa översatta kriminalroman 2001. Den har även erhållit det prestigefyllda Franska deckarpriset Le Grand Prix de Littérature Policiére och Anthony Award.

Peter Robinson född 1950 i Yorkshire, England, är en engelsk författare. Han lever sedan mer än 25 år i Canada. Robinson är mest känd för sina kriminalromaner med handlingen förlagd till den fiktiva staden Eastvale i Yorkshire med Alan Banks i huvudrollen, men han har också givit ut poesi och romaner utanför kriminalgenren. Han har genom åren vunnit rader med priser för sina böcker.

Anita Ekström har läst in boken. Hon är skårespelare med en lång karriär på teater, film och TV.
Välj produktgrupp nedan:
Alla produkter
CD-böcker
MP3-böcker