Som havets nakna vind
Som havets nakna vind

Författare: Gustav Sandgren
Uppläsare: Pernilla Göst
Art.nr: ADAU142
ISBN:
Utgivningsår: 2009
Längd: 3tim 50min
Media: CD (3 st)


Utskriftsvänlig version av produktbladet Skriv ut den här sidan
Visa högupplöst bild Visa högupplöst bildSom havets nakna vind handlar om den unge konsertpianisten Leander somkommer hem för det sista sommarlovet på ön i skärgården. Tillsammans med de fyra flickorna i grannvillan och sin syster får han leva ut sina och deras lustar och erotiska fantasier. Tillsammans får de pröva sin sexualitet och när sommaren är slut har de med sina nya erfarenheter vuxit som människor.

Som havets nakna vind publicerads första gången i mitten av 1960-talt i spåren av de stora framgångar Bengt Anderbergs öppet erotiska antologisamlingar, Kärlek 1 – 14, hade skördat. Sandgrens bok trycktes av Bonniers i stora upplagor och hade till slut sålt i 100 000 exemplar. 1967 filmades boken i regi av Gunnar Höglund men gavs en mild komediton som inte finns i boken.

Gustav Sandgren ( 1904 – 1983 ) debuterade som författare i slutet av 1920-talet och kom under några år på 30-talet att tillhöra samma krets av unga engagerade författare som Arthur Lundkvist. Han hade ett brett intressefält och skrev förutom romaner även barnböcker och ett par sci-fi böcker för ungdom.

Boken har lästs in av skådespelerskan Pernilla Göst.
Välj produktgrupp nedan:
Alla produkter
CD-böcker
MP3-böcker