Martin Bircks ungdom
Martin Bircks ungdom

Författare: Hjalmar Söderberg
Uppläsare: Torsten Wahlund
Art.nr: ADAU187
ISBN: 978-91-86519-91-9
Utgivningsår: 2012
Längd: 4tim 32min
Media: CD (4 st)


Utskriftsvänlig version av produktbladet Skriv ut den här sidan
Visa högupplöst bild Visa högupplöst bildMartin Birck, Hjalmar Söderbergs alter ego,  hade sitt föräldrahem på Östermalm i Stockholm. Vi får följa honom genom barndom och ungdomsår kring förra sekelskiftet och vidare ut i livet. Som ung vuxen försörjer han sig med kontorsarbete men drömmer om att bli författare. Han möter sin stora kärlek men livet känns ändå osäkert. Detta är en av de stora barn- och ungdomsskildringarna i svensk litteratur, en levande klassiker.

Hjalmar Söderberg (1869 – 1941) var en sparsmakad svensk författare. Han debuterade med romanen Förvillelser (1895) som av sin tid betraktades som omoralisk och han framställdes som ”ungdomens förförare”. Under de kommande åren gav han ut Martin Bircks ungdom, Doktor Glas och slutligen Den allvarsamma leken (1912). Den lilla omfattningen på hans skönlitterära kvarlåtenskap och det förhållandet att det har gått mer än 70 år sedan hans bortgång till trots, har hans ställning inom den svenska skönlitteraturen bara stärkts hos nya generationer läsare.

Torsten Wahlund är skådespelare och en av landets mest anlitade inläsare av ljudböcker.

På omslaget ser vi Östermalmstorg en sommardag 1897. I fonden ligger Linnégatan där träden i Humlegården skymtar framför Kungliga biblioteket och Johannes kyrka tornar upp i fonden. (Bild från Stockholms Stadsmuseum)
Välj produktgrupp nedan:
Alla produkter
CD-böcker
MP3-böcker